Markkinasalin yläpuolelta löytyy tälläkin kertaa Designparvi, jossa suomalaisille esittäytyy viisi virolaista designtuottajaa. Tuotteita leimaavat arvostus perinteisiä käsityötaitoja kohtaan, uteliaisuus kokeilla uusia tekniikoita ja ennakkoluulottomuus uuden ja vanhan yhdistelemisessä.

kaksi Liberator sähköpyörää

Liberator-polkupyörät

Liberator-sähköpolkupyörät ovat syntyneet rohkeasta uteliaisuudesta, innokkuudesta ympäristöystävällisiin innovaatioihin ja halusta tehdä jotain poikkeuksellista. Lopputulos on käsityönä valmistettu sähköpolkupyörä, joka on yhdistelmä perinteisen moottoripyörän muotoilua ja uusinta tekniikkaa. Jokaisella pyörällä on oma, persoonallinen ilmeensä ja olemuksensa, kuten on jokaisella tilaajallakin! Liberatorin luojat Priit ja Gabriel tekevät pyöriä sivutyönä ja intohimoisena harrastuksena.


Harvi Varkin koruja

Harvi Varkki

Harvi Varkki tekee korutaidetta perinteisin menetelmin hopeasta, raudasta, pronssista ja kullasta. Varkin korutaiteessa keskeistä ovat ikivanhat ja tekijältään paljon osaamista ja keskittymistä vaativat korunvalmistustekniikat. ”Kiinnostus muinaisiin menetelmiin on saanut minut etsimään, tutkimaan, kokeilemaan ja löytämään”, toteaa Varkki. Esimerkiksi niin sanottu helmilankatekniikka oli jo unohtunut taito, jota Varkki on yhteistyössä Viron arkeologien kanssa palauttanut takaisin eloon. ”Olen sitä mieltä, että asioilla pitää olla merkitystä, historiaa, traditiota ja kestävyyttä”, Varkki kiteyttää.


Inga Radikaisen suunnittelema laukku

Inga Radikainen

Muotoilija Inga Radikaisen tuotteita ovat nahasta tehdyt kengät ja pienesineet, kuten laukut, rahapussit ja vyöt. Niitä leimaa ennen kaikkea laatu, mukavuus ja luonnosta inspiraatiota hakeva muotokieli. Värejä yhdistellään ennakkoluulottomasti ja virtaviivaisesti. Kaikki tuotteet tehdään käsityönä. Radikaiselle on tärkeää, että tuotteet on ovat kestävää designia: ne ovat harkittuja niin ulkonäön, kestävyyden kuin käytettävyydenkin näkökulmista.


keramiikkaesineitä

Anu Vingisaar

Keraamikko Anu Vingisaarin töissä näkyy halu ja ilo tehdä käyttöesineitä, jotka kaunistavat arkipäivää. Tuotevalikoimassa on muun muassa kuppeja, lautasia, maljakoita, saippuatelineitä, kynttilänalusia ja myös koruja. Kaikki tuotteet ovat korkeapolttoista keramiikkaa ja kestävät konepesun. Ruokailuesineissä on käytetty turvallista ja tyylikästä lasitetta.


Hertan mallistoa

Hertta

Hertta on villasta valmistettuihin ulkovaatteisiin ja asusteisiin keskittyvä niin sanotun hitaan muodin brändi. Lämpimät tuotteet on suunniteltu viileään ilmastoon ja kaupunkien olosuhteisiin. Ne valmistetaan paikallisesti käsityönä. Tällä hetkellä Hertta-brändin kokoelmiin kuuluu mm. näyttävistä lintuhahmoista tunnistettava Muhun linnut -sarja. Uniikki arvostava uusiokäyttö -sarja taas tarjoaa villakankaiden hukkapaloista tehtyjä asusteita ja Arkiset villavaatteet kattaa erilaiset neuleet, takit, hupparit, käsineet ja korvalaput. Vaatteilla on erityinen muotokieli, jonka usein tunnistaa kahden värin läpileikkauksista ja siitä, että tuotteissa on haettu vahvaa keskinäistä yhteensopivuutta.


UBentin valaisin
UBentin rannekoru

UBent

Taivutettu puu on UBentin materiaali. Upeita valaisimia valmistaa käsityönä Viljo Naarits, jolla on liike Tallinnassa ja joka esittelee nyt tyylikästä valaisinmallistoaan Martin markkinoiden designparvella. Oheistuotteena taivutetusta puusta syntyy myös esimerkiksi uniikkeja rannerenkaita.


pehmolelu
nalle

SilvaKaisu

SilvaKaisu on kankaasta tehtyjen lelujen pieni yritys. Kaikki tuotteet on tehty käsin ja valmistettu huolellisesti ja rakkaudella. Tule designparvelle hankkimaan uniikit, erilaiset pehmolelut, vaikkapa pukinkonttiin!